Az arcüregalap megemelése

Probléma

  • A felső állcsont oldalzónájában az állcsont a foggyökerek felett az arcüreggel határos. Ebben a régióban egy tartós fogatlanság a csont leépülését okozhatja, s ebben az esetben kevés csont áll rendelkezésre egy esetleges implantációs beavatkozáshoz.
  • A csontállomány azonban természetéből kifolyólag is nagyban függ az arcüreg (orrmelléküreg/sinus) struktúrájától is. Ez ugyanis minden ember esetében alkati adottság, s ezért különböző nagyságú. Már a természetes fogak gyökerei is sokszor felérnek az arcüregbe, s a foggyökerek területén csak a sinusból borított nyálkahártya és/vagy egy nagyon vékony csontlemez fedi őket.

A rendelkezésre álló csontállomány magasságának javítása a cél egy ilyen beavatkozás során. Csak így lehet az implantátumokat megfelelő mélyen és tartósan a csontban rögzíteni.

Operáció

Nem elégséges csontállomány esetén az arcüreg oldalfalán csontablakot készítünk, melyen keresztül a belső nyálkahártyát nagyon óvatosan megemeljük (sinuslift). Ez a beavatkozás az oldalzónában a rágófogak területén történik a szájpitvaron keresztül. Ezután csontpótló anyag és/vagy saját csont kerül beépítésre. A csontgyógyulást követően az új csontállomány megfelelő stabilitást biztosít a beültetésre kerülő implantátumoknak.

Amennyiben rendelkezésre áll egy bizonyos magasságú saját csontállomány, az implantátumok a sinuslifting operáció során is behelyezésre kerülhetnek.

Erősen lecsökkent csontállomány esetén azonban először a sinuslifting operációval egybekötött csontpótlásra kerül sor, hiszen az implantátumok stabilitása még nem biztosított. Megfelelő gyógyulás és csontosodás után az implantátumok egy második kezelés alkalmával (kb. fél év) kerülnek beültetésre.


Fontos Önnek az egészsége és a megjelenése? Magas elvárásai vannak egy fogászati kezelés kapcsán? Makulátlan fogakat és megbízható implantátumot keres? Az Expertdentnél korszerű fogászati megoldásokat és kimagasló eredményeket kínálunk barátságos áron. 

Szeretne meggyőződni róla? Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen ajánlatot még ma! 

Tel.: 0036-96/205-339 

E-mail: info@expertdent.hu 

Ready to smile?