Veneer - kerámia héj


Fogkímélő és tartós esztétikai mosolykorrekció 

Kerámia héjakkal fogai tökéletes, hibátlan külsőt kaphatnak. A veneerek leheletvékony, fényáteresztő kerámia héjak, melyek speciális ragasztóanyaggal a fogak felületére kerülnek rögzítésre - elsősorban a frontfogak régiójában. Az előnytelen fogállások, fogszín vagy nem korrigálható elszíneződések esetén alkalmazott eljárás egy esztétikailag tökéletes, és egyúttal abszolút természetesnek, élethűnek ható mosolyt eredményez.  

A legtöbb embernek 6-8 darab héjjal egy tökéletesen makulátlan összkép érhető el a front régióban. Szélesebb mosoly esetén azonban 10 héj felhelyezése is indokolt lehet az optimális eredmény érdekében   


2 változata lehetséges:

  •   A fogak csiszolása nélküli, ún. direkt héjak az ép fogfelszinre kerülnek felragasztásra. Előnye: a fogzománc egésze sértetlen marad; a fogak vastagsága növekszik a felragasztott veneer (kb. 0,3-1 mm) által – feltűnővé nem válik, kezdetben előfordulhat némi idegen-érzés, mely 1-2 napos megszokást igényel.
  •  A fogzománc a veneer méretének megfelelően nagyon elővigyázatosan, a legminimálisabb mértékben csiszolva kerül előkészítésre  – a szubjektív fogérzést a beavatkozás nem befolyásolja. 

Alkalmazási terület:

  • fogzománc sérüléseinek, hibáinak korrekciója
  • elszíneződések orvoslása
  • fogkárosodások (kopások, letört darabok, lepattant fogrészek) korrigálása
  • a fogak szabálytalan állásának a korrekciója fogszabályozás nélkül
  • fogak előnytelen formájának korrekciója
  • nagy fogközök, ún. diasztémák redukálása, zárása

Így készül a héj:

Első alkalommal lenyomatot veszünk, mely egyrészt tanulmányi mintaként rögzíti a kiindulási állapotot, másrészt ezen lenyomatvételi mintával kezdődik az előkészítő munka a fogtechnikai laborban. Ezen találkozás alkalmával tudjuk egyeztetni az Ön elképzeléseit és kívánságait az új mosolyával kapcsolatban, szívesen vesszük, ha e célból fotókat, képeket is hoz.

A megbeszéltek alapján a fogtechnikai labor egyénre szabott mintát készít gipszből és viaszból. Ez a minta lehetővé teszi annak szimulációját, hogy milyen képet is mutatnak majd a fogak a veneer-ek felhelyezése után. (A rózsaszín anyag a szükséges minimális vastagságot mutatja, a sárga viasz pedig jelzi hol van szükség több anyagra a hibák kiküszöbölése érdekében.) Ilyen módon megvizsgálhatjuk, hogy az Ön kívánságai fogtechnikailag mennyire teljesíthetőek, milyen esztétikai változtatásokat javasol a fogtechnikai labor illetve hogy melyik módszer (a fogfelületének csiszolásával vagy anélkül) biztosítja a páciens számára a lehető legjobb eredményt. Ezek ismeretében Önnek lehetősége van dönteni, elképzeléseinek megfelel-e a felvázolt lehetőség, vagy szükséges-e a további változtatás.

Az Ön beleegyezését követően kerül sor a második lenyomatvételre, mellyel megkezdődhet a végleges héjak elkészítése, az Ön által elfogadott minta alapján. Körülbelül 4-5 munkanap után a héjakat a fogorvos speciális ragasztóval a fogakra ragasztja.

Fontos Önnek az egészsége és a megjelenése? Magas elvárásai vannak egy fogászati kezelés kapcsán? Makulátlan fogakat és megbízható implantátumot keres? Az Expertdentnél korszerű fogászati megoldásokat és kimagasló eredményeket kínálunk barátságos áron. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen ajánlatot még ma! 

Tel.: 0036-96/205-339 

E-mail: info@expertdent.hu 


Ready to smile?